Artist


Inger van Vliet
Inger van Vliet

Play
March 2008

Inger  van  Vliet  

violin

Inger van Vliet volgde haar vooropleiding aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag bij violist Hans Scheepers. In 2004 begon zij haar Bachelor-opleiding bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2009 haar diploma haalde. In 2009 begon zij aan de Master-opleiding richting Solo/Excellence bij Chris Duindam aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij in 2011 afstudeerde.

Inger kreeg masterclasses van Jaap van Zweden, Moshe Hammer, Ivan Strauss, Philippe Graffin, Berent Korfker, Gilles Apap, Elisabeth Perry en Kees Hülsmann. Ook volgde zij lessen bij Sonja van Beek, Ilona Sie Dhian Ho, Peter Brunt, Vera Beths, Mark Gothoni. In 2007 vertolkte zij de Zigeunerweisen van Sarasate als solist met het Philharmonisch Orkest Mozart.

Inger deed haar orkestervaring ondere andere op als concertmeester van het Jeugd Strijk Orkest Constantijn; plaatsvervangend concertmeester en aanvoerder altviolen van het Jeugd Orkest Nederland; aanvoerder kamermuziek en plaatsvervangend concertmeester bij het Nationaal Jeugd Orkest. Zij speelde onder andere onder leiding van Reinbert de Leeuw, John Adams, Etienne Siebens, Bas Wiegers, Lucas Vis en Otto Ketting.

In 2010 ging zij op tournee met het European Union Youth Orchestra o.l.v. Vladimir Ashkenazy. Momenteel is zij werkzaam als concertmeester van het Projektorkest Twintigste eeuw, en speelt zij regelmatig in het Noord-Hollands Bachorkest, het Helios Ensemble en het Nederlands Begeleidingsorkest.

Inger speelt in verschillende kamermuziekensembles en sinds september 2009 maakt zij deel uit van het Vivezza trio, waarmee zij tweemaal in het Concertgebouw speelde en live op radio 4.

http://www.ingervanvliet.com/Back to the overview <